A Líceum

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem főépületét, az egri Líceumot 1765 és 1785 között építtette gróf Eszterházy Károly egri püspök. A hatalmas épület szabályos négyszög alaprajzú, nagy belső udvart keretez. A főhomlokzaton a barokk stílusjegyei mellett a copf stílus díszítőelemei is megtalálhatók. Az épület főhomlokzatának és két oldalának közepét az első emeleten egy-egy nagyméretű terem foglalja el, amelyek olyan magasak, hogy a második emelet mennyezetéig érnek. A főbejárat felett található a díszterem, amelyet különböző ünnepségek alkalmából nyitnak meg. Korábban az egykori ünnepélyes vitavizsgák helye volt, ahol az egymással szemben lévő két emeleti részen kialakított erkélyről védhették álláspontjukat a vitafelek.

A helyszín

Telefonszám: +36 36 523-456

E-mail: meetup@uni-eszterhazy.hu

Megközelítés

Vonattal

Budapest Keleti pályaudvarról óránként indul közvetlen vonat Egerbe, de a nagyobb városokból, megyeszékhelyekről is könnyen megközelíthető vasúti közlekedéssel.

Autóval

Eger autóval is könnyedén megközelíthető az M3 autópályán Füzesabonyig, majd onnan a 25. számú főúton. A rendezvény helyszínének közelében a parkolási lehetőség korlátozott, javasolt Eger belvárosában gyalogosan közlekedni.