Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központjának Borászati Analitikai Laboratóriuma a szőlészeti-borászati kutatási feladatain túl szolgáltatási és szaktanácsadási tevékenységével szolgálja az Egri borvidék, a Felső-Magyarország borrégió termelőit, borászait. 

 

Az egyetem Borászati Analitikai Laboratóriumának – immár több mint 10 éves működése során – fő célja, hogy a szolgáltatásait igénybe vevő borászok számára megbízható, pontos és gyors eredményt szolgáltasson.

Az elmúlt év nyara kiemelkedő volt a laboratórium életében, ugyanis az Egri borvidék, illetve a régió egyetlen borászati mérésekre akkreditált laboratóriumaként 2023. augusztus 17-től a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által NAH-1-1919/2023 számon akkreditáltan végzi tevékenységét több mérési paraméter vonatkozásában. 

A szolgáltatásban elérhető borászati vizsgálatok során nemzetközileg elismert szabványokat követve igyekszünk eljárni. A megbízható eredmények biztosításához hozzájárul a magas színvonalú laboratóriumi műszerpark, mely lehetővé teszi a folyamatos laboratóriumon belüli összeméréseket.

A laboratórium teljes működését átható szigorú minőségbiztosítási feltételeknek köszönhetően sikeresen veszünk részt nemzetközi jártassági vizsgálatokon a teljes szolgáltatási profilunkra nézve. A folyamatos fejlődés jegyében számos fejlesztést valósítottunk meg az elmúlt időszakban, kiemelve ezek közül az elektronikus jegyzőkönyv kiküldésének lehetőségét.

Megrendelőink a szolgáltatásokról, árakról, minták leadásáról az alábbi webes elérhetőségen tudnak tájékozódni:

https://laborszolgaltatas.uni-eszterhazy.hu/site/home