Az MBH Bank létrejöttével, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével 2023 májusában új korszak vette kezdetét a magyar bankok történetében. Erős alapokra és örökségre építünk. Mintegy kétmillió ügyfél választott már minket, többségükhöz évtizedes kapcsolat fűz bennünket. Sokfélék vagyunk, ügyfeleink is sokfélék. Egy azonban biztos: az MBH Bank közel áll Önökhöz: azokhoz is, akiknek a személyes kiszolgálás a fontos, azokhoz is, akik inkább digitális csatornákon intézik pénzügyeiket. Helyben vagyunk, helyben döntünk, értjük az ügyfelek igényeit. Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a vidék, a helyi közösségek és vállalkozások támogatására.  Innovatív, egyedi termékeinkkel, szolgáltatásainkkal célunk, hogy kiváló minőségű és egyre bővülő kínálattal segítsük ügyfeleink jövőbeli terveit és sikereit. 

 

Bankunk már az indulásakor vezető szerepet tölt be több területen, így a mikro-, a kis- és a középvállalati hitelezésben, a lízingpiacon, valamint az agrár- és élelmiszeripar finanszírozásában, amelyet stratégiai jelentőségű területnek tartunk. A magyarországi termőterületek hozzávetőleg felét, 2,2 millió hektárt művelő gazdálkodói kör intézi nálunk pénzügyeit, és mi finanszírozzuk minden második pohár bor létrejöttét.

A magyar mezőgazdaság, élelmiszer-gazdaság iránti elkötelezettségünket jól mutatja, hogy a hazai bankszektorban egyedüliként önálló Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágat működtetünk, agrármodellünk egyedülálló a piacon. Országszerte nyolc régióban mintegy 40 Agrárcentrumunkban közvetlenül szolgáljuk ki hozzávetőleg 30 ezer agrárügyfelünket. Ugyancsak országszerte elérhető külön szakértőink gondoskodnak a nagyvállalati agrár-élelmiszeripari partnereink finanszírozásáról.

Az MBH Bank létrejöttével még nagyobb rálátásunk nyílik az élelmiszer-gazdaságra, amelynek életszerű, naprakész és hatékony finanszírozása kiemelkedő tudást és stabilitást követel meg korunk olykor rendkívül gyorsan változó piaci környezetében. A mögöttünk álló tudás, tőke és tapasztalat révén nálunk mindez rendelkezésre áll.  

Bankunknál a számlavezetési szolgáltatások mellett megtalálja a vállalkozása igényeihez legjobban illő finanszírozási formákat: a folyószámla- és forgóeszközhiteleket, a fejlesztési célú beruházási hiteleket, az államilag támogatott konstrukciókat, a treasury és faktoring szolgáltatásokat, valamint leányvállalatunkon keresztül a lízingterméket, és partneri együttműködésben a kapcsolódó biztosításokat. 

A magyar élelmiszer-gazdaság az elmúlt évek kihívásai nyomán új korszak kezdetén áll. Meggyőződésünk, hogy az MBH Bank létrejöttével a fejlődés olyan hosszú távú lehetőségei nyílnak meg a fenntarthatóság és a versenyképesség, hatékonyság növelésére, amelyeket büszkén tudunk az Önök kiszolgálására és javára fordítani. Közös érdekünk, hogy egymást erősítve fejlődjünk, és a hazai agrár- és élelmiszeripar a világ élmezőnyéhez tartozzon. 

Szakmánk a bizalmon alapul. Az MBH Banknál igyekszünk minden területen megszolgálni az ügyfelek belénk vetett bizalmát. Önökhöz hasonlóan mi is tudjuk, hogy csakis kemény, olykor fáradságos munkával lehet kitűnni a sokaságból, mint ahogyan azt is, hogy az adottságok, a szaktudás és a legjobb gyakorlatok mind rendelkezésre állnak a megújuláshoz. Az MBH Bank biztos pont ebben. Meggyőződésünk, hogy a hazai agrár-élelmiszeripari vállalkozások sikerének kulcsa a mi sikerünk is.