A KITE Zrt. kertészeti üzletága egy új spanyolországi márkával erősítette tovább a kertészeti gépek portfólióját. A MAÑEZ Y LOZANO az ültetvénypermetezők gyártásában piacvezető Spanyolországban, termékeik ezentúl Magyoroszágon is elérhetőek lesznek a KITE Zrt. kínálatában.

 

 Az 1976-ban alapított cég gazdag múltra tekint vissza a kertészeti permetezők gyártásában, termékpalettáján megtalálhatjuk a hagyományos, illetve az újszerű és innovatív megoldásokat is. 

A MAÑEZ Y LOZANO permetezők egyik védjegye a gyártó által fejlesztett és gyártott dugattyús szivattyú, amelynek megerősített öntvény kialakítása garantálja a teljesítményt és a tartósságot.

DINAMIC család

A DINAMIC képviseli a tradíciót a MAÑEZ Y LOZANO permetezői közül. A hagyományos axiálventilátoros permetezők vontatott kivitelben 800-től 3000 literes tartálykapacitással érhetők el, a felhasználásuk széles körű, hiszen a különböző gyümölcskultúrákban és szőlőültetvényben egyaránt kiválóan dolgozik. 

A polietilén tartállyal és dugattyús szivattyúval felszerelt permetezők hosszú évekre garantálják a minőségi permetezést a gazdálkodóknak. A vezérlés igény szerint választható, a legegyszerűbb manuális állítású vezérléstől kezdve, az elektromos kapcsolású vezérlődobozon át, az ultrahangos lombérzékelővel felszerel Sistromatic rendszerig. 

TWISTER család

A TWISTER család tagjai az innovációt képviselik a spanyol gyártónál. A Twister egy speciális kialakítású kijuttatási rendszer, amely tripla fúvókaegységek és egy különleges spirális kialakítású ventilátorház együttes működésével valósul meg. A permetezés során a rendszer olyan légáramot alakít ki, hogy az teljesen átmozgassa a leveleket, elkerülve ezzel a levelek takaróhatását, így a permetszer teljes mértékben bejut a lombkorona belsejébe. Ezzel együtt megakadályozza, hogy az egy helyen koncentrálódó folyadék a talajra csepegjen és szennyezze a környezetét. 

A család vontatott tagjait 1000-től akár 4000 literes tartálykapacitással is rendelhetjük, hagyományos és tornyos kialakítással. 

NAVARONE család

Az ágyús kijuttatású Navarone permetezőcsalád tagjai radiálventilátoros kialakításúak. Az egy- vagy kétoldalra szóró ágyúknak köszönhető, akár 20-24 méteres permetezési magasságot is elérő szóráskép alkalmassá teszi a gépet dió vagy más magasabb kialakítású ültetvények növényvédelmére. 

O3Zone permetezők

A Mañez Y Lozano legújabb fejlesztési iránya az O3Zone permetezőcsalád, amely az ökológiai növényvédelemben kínál új megoldást a növénytermesztőknek. Az ózon az egyik legerősebb oxidáló- és fertőtlenítőanyag, amely hatékony védekezést tesz lehetővé a különböző gombafertőzések ellen az ültetvényekben. Mivel a munkaegészségügyi és élelmezési várakozási ideje 0 nap, így akár közvetlenül a betakarítás előtt is lehet kezeléseket végezni.

A Mañez Y Lozano O3Zone permetezőket egy ózongenerátorral látták el, amely megfelelő mennyiségű O3-t állít elő, amelyet tökéletesen kever össze a vízzel. Az ózon és a víz keverése nem a tartályoknál, hanem a fúvókáknál történik, így a lehető legjobb koncentrációt tudjuk elérni. A megfelelő ózonkoncentráció mérésére a gyártó egy mérőműszert biztosít, amellyel ellenőrizhetjük a gép hatékonyságát.